Bezcukrowa granola, pralinki daktylowe, makaron praktycznie bez kalorii? Poznajcie zdrową żywność Clean Eating

Warto dbać o swoje zdrowie, nie tylko ćwicząc i unikając negatywnych emocji. Do zdrowego samopoczucia potrzebne jest także odpowiednie odżywianie – a jeśli mowa o jedzeniu, to produkty Clean Eating muszą znaleźć się w waszej codziennej diecie.
.get_the_title().

Marka Clean Eating już cieszy się dużym zainteresowaniem w Szwecji, Stanach Zjednoczonych i Kanadzie, ale polski rynek zdrowej żywności dopiero zaczyna podbijać. Została założona w Sztokholmie przez Katrin Zytomierską, Szwedkę polskiego pochodzenia, a cała produkcja odbywa się właśnie na terenie Polski, w fabryce niedaleko Warszawy. Zatem można powiedzieć, że to, co nasze i lokalne jest tak dobre, że potrafi podbić podniebienia ludzi również za oceanem.

źródło: clean eating

Katrin jest popularną szwedzką prezenterkę telewizyjną. Wyjątkowo ceni sobie filozofię życia według zasad clean eating, które opierają się na spożywaniu zdrowej, pełnowartościowej żywności w jej naturalnej postaci, a przy tym unikaniu przetworzonego jedzenia.

Marka Clean Eating ma zachęcić was do wybierania lepszych produktów, za które wasz organizm wam podziękuje.

źródło: clean eating

Clean Eating stawia przede wszystkim na wysoką jakość składników pochodzących od ekologicznych i wyselekcjonowanych dostawców oraz z polskich gospodarstw.

Wszystko to sprawia, że wybierając produkty Clean Eating, mamy gwarancję naprawdę dobrego, zdrowego produktu! Już samo „clean eating” przywodzi na myśl coś, co z pewnością będzie naturalne i pozbawione przetworzonych dodatków, konserwantów oraz ulepszaczy smaku.

źródło: clean eating

Zdrowe produkty możecie zamówić za pośrednictwem sklepu internetowego marki. Oferta jest naprawdę bogata – od chrupkich musli i granoli w sześciu wariantach, które będą idealnym startem dnia, po ręcznie robione daktylowe pralinki i czekolady bez cukru (jest nawet taka z solonym karmelem!) na deser.

A jako że Szwecja jest ojczyzną chrupkiego pieczywa, w ofercie Clean Eating nie mogło go zabraknąć.

Zastanawiacie się, czy można się zachwycać chrupkim pieczywem? W tym wypadku – jak najbardziej. Jest niskowęglowodanowe, pyszne i zupełnie inne niż te, które jedliście do tej pory.

źródło: clean eating

Niskokaloryczny makaron Konjac, który jest podobno totalnym hitem, pomoże miłośnikom makaronowych uczt w przetrwaniu diety.

Zapewni smaczną alternatywę dla tradycyjnego makaronu, szczególnie w daniach azjatyckich.

Porcja 100g to zaledwie 7 kcal, co oznacza, że możecie jeść go bez wyrzutów sumienia. Ponadto nie zawiera cukru, tłuszczu, skrobi, białka i jest bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, a gotuje się tylko 3 minuty.

źródło: clean eating

Koniecznie musicie go wypróbować, a jeśli nie będziecie mieli pomysłu na to, co dobrego z niego przyrządzić, odwiedźcie zakładkę Blog na stronie Clean Eating.

Czekają na was świetne i proste przepisy z wykorzystaniem produktów Clean Eating.

W dodatku w cotygodniowym cyklu #OdczarujTydzień Joanna Matyjek z Odczaruj Gary dorzuci przepis od siebie, więc z pewnością inspiracji na zdrowe dania wam nie zabraknie.

Tekst: Marta Mankiewicz

Banner Image Banner Image
AdvertisementAdvertisement
AdvertisementAdvertisement
Preloader spinner
Print
Print Text
Zobacz więcej
Wybierz region
Facebook
Age: