Fine Dining Week już od 6 lutego
Nadchodząca edycja jest wyjątkowa – jej gościem specjalnym jest Massimo Bottura, szef kuchni trzygwiazdkowej restauracji Osteria Francescana w Modenie, uważanej obecnie za najlepszy lokal na świecie, a także ambasador marki GRUNDING, wspierającej filozofię zero waste w kuchni pod hasłem #RespectFood.
Patronat kulinarnej legendy to nie tylko gwarancja najwyższej jakości dań przygotowanych na Fine Dining Week, lecz także okazja do poznania mistrza osobiście.
Każdy posiadacz festiwalowej rezerwacji ma szansę na wygranie zaproszenia na kolację w duchu #RespectFood z Massimo Botturą, która odbędzie się 7 lutego.
W festiwalu bierze udział aż 67 restauracji z Krakowa, Warszawy, aglomeracji śląskiej, Łodzi, Poznania, Trójmiasta i Wrocławia.
Wyjątkowym przeżyciem będzie z pewnością, ciesząca się dużą popularnością już w poprzednich edycjach, 11-daniowa kolacja w odznaczonym gwiazdką Michelin warszawskim Senses (499 zł).
Pozostałe restauracje, oferujące 5 dań w cenie 119 zł, możecie już teraz rezerwować na stronie internetowej Fine Dining Week. My szczególnie polecamy klasykę w postaci warszawskich Amber Room, Concept 13 (ten widok na Warszawę!), a miłośnikom dobrej ryby – Wabu Sushi. W Krakowie nęci nas cielęcina i jagnięcina ze slowfoodowego menu Fiorentina Restaurant, na Śląsku azjatyckie smaki w Umami i kolacja w Dworku w Bielsko-Białej (idealny pomysł na walentynkowy wieczór!), a jeśli macie blisko do Dworzyska i macie ochotę zrobić coś dobrego, wpadnijcie do Restauracji Babinicz na kolację mistrzów, którą przygotują szefowie kuchni z całej Polski.
Część dochodu ze sprzedaży rezerwacji w Babiniczu zostanie przeznaczona na Fundację Happy Kids.
Będzie smacznie, wyjątkowo, a wydarzenia towarzyszące festiwalowi zapowiadają się rewelacyjnie. Macie już zarezerwowane stoliki?
Tekst: KG
Zdjęcia: materiały prasowe Fine Dining Week