Hotel organizuje trwający miesiąc festiwal awokado. Zobaczcie, co wtedy oferuje restauracja
Ponoć Millenialsi mają obsesję na punkcie awokado. Ta, według niektórych, odpowiada za ich opłakaną sytuację finansową, brak oszczędności na emeryturę i trudności w samodzielnym zakupie nieruchomości. Co jednak na to poradzić, skoro zielony owoc atakuje nas zewsząd, kusząc wyjątkowym smakiem i niezliczoną ilością prozdrowotnych właściwości?
Popularność awokado wśród Millenialsów wykorzystuje luksusowy hotel Casa Velas w Meksyku, organizując trwający cały miesiąc festiwal awokado. „Guacamania” to święto meksykańskiej kuchni, podczas którego największą gwiazdą będzie właśnie słynny owoc.
Szef hotelowej kuchni przygotował z tej okazji specjalne menu, składające się z takich potraw, jak burrito z awokado, czekoladowy mus z awokado, gofry z awokado i dżemem z orzechów laskowych czy tiramisu z awokado. Na czas trwania festiwalu szeregi obsługi hotelowej zasili guacamolog, czyli ekspert od awokado, który na życzenie gości będzie przyrządzać świeże guacamole czy lody na bazie awokado.
„Guacamania” to nie tylko specjalne menu w hotelowej restauracji – w ramach festiwalu przekształceniom ulegnie też spa, w którym będzie można poddać się pielęgnacyjnym zabiegom z wykorzystaniem – nie zgadniecie – awokado.
Źródło: Konbini
Tekst: AO