Hotel organizuje trwający miesiąc festiwal awokado. Zobaczcie, co wtedy oferuje restauracja
![Hotel organizuje trwający miesiąc festiwal awokado. Zobaczcie, co wtedy oferuje restauracja .get_the_title().](https://www.f5.pl/wp-content/uploads/2018/03/15047984_189845241419395_6808527284564131840_n.jpg)
Ponoć Millenialsi mają obsesję na punkcie awokado. Ta, według niektórych, odpowiada za ich opłakaną sytuację finansową, brak oszczędności na emeryturę i trudności w samodzielnym zakupie nieruchomości. Co jednak na to poradzić, skoro zielony owoc atakuje nas zewsząd, kusząc wyjątkowym smakiem i niezliczoną ilością prozdrowotnych właściwości?
![](https://www.fpiec.pl/wp-content/uploads/2018/03/Goliath-Guacamole-Entertaining-Three-Ways-Charred-Smooth-Tropical-Grilled-Recipe-Cooking-Entertaining-Superbowl1.jpg)
Popularność awokado wśród Millenialsów wykorzystuje luksusowy hotel Casa Velas w Meksyku, organizując trwający cały miesiąc festiwal awokado. „Guacamania” to święto meksykańskiej kuchni, podczas którego największą gwiazdą będzie właśnie słynny owoc.
![](https://www.fpiec.pl/wp-content/uploads/2018/03/delish-avocado-resort-display-1522098085.png)
Szef hotelowej kuchni przygotował z tej okazji specjalne menu, składające się z takich potraw, jak burrito z awokado, czekoladowy mus z awokado, gofry z awokado i dżemem z orzechów laskowych czy tiramisu z awokado. Na czas trwania festiwalu szeregi obsługi hotelowej zasili guacamolog, czyli ekspert od awokado, który na życzenie gości będzie przyrządzać świeże guacamole czy lody na bazie awokado.
![](https://www.fpiec.pl/wp-content/uploads/2018/03/delish-avocado-resort-mousse-1522098823.png)
„Guacamania” to nie tylko specjalne menu w hotelowej restauracji – w ramach festiwalu przekształceniom ulegnie też spa, w którym będzie można poddać się pielęgnacyjnym zabiegom z wykorzystaniem – nie zgadniecie – awokado.
![](https://www.fpiec.pl/wp-content/uploads/2018/03/guacamania.jpg)
Źródło: Konbini
Tekst: AO