Previous Slide Icon Next Slide Icon
Play Daily Button Pause Daily Button
Exit Daily Button

Jesienna edycja Restaurant Week Polska „Destynacja Restauracja” już od 17 października

Ruszyły zapisy na jesienną edycję Restaurant Week Polska pod hasłem „Destynacja Restauracja”. W tym sezonie festiwal trwa od 17 do 31 października, a trzydaniowy posiłek zjemy w cenie 49 zł.
.get_the_title().

Nowe hasło Restaurant Week to „Destynacja Restauracja”. Organizatorzy festiwalu przekonują, że smaki świata można odkrywać w granicach swojego miasta, niekoniecznie poświęcając czas i środki pieniężne na dalekie podróże.

Do uczestnictwa w Restaurant Week zostały zaproszone restauracje serwujące polską kuchnię regionalną, świetne włoskie trattorie, bary sushi, czy koncepty klubowo-restauracyjne.

Źródło zdjęcia: Restauracja The Bite

Mieszkańcom aglomeracji górnośląskiej polecamy Białą Grubą na mysłowickim rynku (klasyczna kuchnia śląska z nowoczesnym twistem), w Krakowie poszlibyśmy do pięknie urządzonej Gruszki Novej na tatara ze śledzia i dorsza w orzechach, a miłośników włoskiej pasty z Warszawy może zainteresować absolutna makaronowa nowość otwarta w zeszłym miesiącu przy ulicy Hożej – Posypane.

Nowością jest obecność 16 miejscówek z Podhala, które w ostatnim czasie przeżywa prężny rozwój gastronomiczny. W tym regionie zachęcamy do odwiedzenia Grand Kasprowy (klasyczny pstrąg z pieca i zupa rydzowa jedzone z widokiem na góry!) lub autorskiej kuchni slowfoodowej Kiyrnicka by Saguła.

Źródło zdjęcia: materiały prasowe Restaurant Week

Co prawda do rozpoczęcia Restaurant Week jest jeszcze trochę czasu, ale rezerwacje stolików w restauracjach już są otwarte.

Jeżeli macie upatrzone konkretne adresy, radzimy się pospieszyć, bo niektóre wyprzedają się do reszty w zadziwiającym tempie.

Jeść można w swoim mieście, albo podróżować po Polsce w poszukiwaniu nowych smaków. Sprawdźcie ile restauracji można odwiedzić w dwa tygodnie! Rezerwacje dostępne pod adresem https://restaurantweek.pl/.

FOODIE