Marihuana w restauracji w stylu fine dining. Tak podanego zioła jeszcze nie próbowaliście
Marihuana coraz rzadziej postrzegana jest jako zakazana substancja, którą pali się gdzieś w ukryciu. Wraz z jej postępującą legalizacją wkracza do restauracyjnych menu, i to nie tylko w postaci „kosmicznych brownies”, ale także jako główny składnik wyrafinowanej kuchni gourmet. Na razie przynajmniej w okolicach Los Angeles.
To właśnie tam działa The Herbal Chef. Christopher Sayegh walczy z negatywnym postrzeganiem marihuany, tworząc przy jej pomocy wysublimowane dania. Były student biologii i chemii eksperymentuje z marihuaną w niespotykany dotychczas sposób. Substancja jest w jego potrawach niemal niewyczuwalna, ale wraz z każdym kęsem gwarantuje nowe doznania.
Sayegh specjalizuje się w cateringu na wesela i duże przyjęcia, bankiety i mniejsze spotkania towarzyskie. Stworzył także swoją własną linie świeżych i mrożonych produktów z dodatkiem CDC i THC.
Koszt wyrafinowanego posiłku z dodatkiem marihuany waha się w The Herbal Chef w granicach od 200 do 500 dolarów, czyli od 670 do 1700 złotych.
Źródło: theherbalchef.com