Previous Slide Icon Next Slide Icon
Play Daily Button Pause Daily Button
Exit Daily Button

Marihuana w restauracji w stylu fine dining. Tak podanego zioła jeszcze nie próbowaliście

Od 1 stycznia marihuana jest w Kalifornii substancją w pełni legalną. Dzięki temu możemy spotkać ją nawet w restauracjach w stylu... fine dining. Dowodem na to jest Herbal Chef, czyli miejsce, które otworzyło się w okolicach Los Angeles.
.get_the_title().

Marihuana coraz rzadziej postrzegana jest jako zakazana substancja, którą pali się gdzieś w ukryciu. Wraz z jej postępującą legalizacją wkracza do restauracyjnych menu, i to nie tylko w postaci „kosmicznych brownies”, ale także jako główny składnik wyrafinowanej kuchni gourmet. Na razie przynajmniej w okolicach Los Angeles.

To właśnie tam działa The Herbal Chef. Christopher Sayegh walczy z negatywnym postrzeganiem marihuany, tworząc przy jej pomocy wysublimowane dania. Były student biologii i chemii eksperymentuje z marihuaną w niespotykany dotychczas sposób. Substancja jest w jego potrawach niemal niewyczuwalna, ale wraz z każdym kęsem gwarantuje nowe doznania.

Sayegh specjalizuje się w cateringu na wesela i duże przyjęcia, bankiety i mniejsze spotkania towarzyskie. Stworzył także swoją własną linie świeżych i mrożonych produktów z dodatkiem CDC i THC.

Koszt wyrafinowanego posiłku z dodatkiem marihuany waha się w The Herbal Chef w granicach od 200 do 500 dolarów, czyli od 670 do 1700 złotych.

Źródło: theherbalchef.com

FOODIE