Najpiękniejszy catering, od którego nie da się oderwać wzroku
![Najpiękniejszy catering, od którego nie da się oderwać wzroku
.get_the_title().](https://www.f5.pl/wp-content/uploads/2020/02/precious-food-of-french-japenese-duo-balboste-1-1536x1150.jpg)
Historia firmy cateringowej Balbosté rozpoczęła się od przyjaźni Charlotte Sitbon i Sayaki Kaneko. Charlotte to była graficzka urodzona we Francji, którą od zawsze inspirowała biżuteria i świecidełka. Ma wyrafinowane oko i wyjątkowo dba o estetykę, przez co zwraca uwagę na najmniejsze detale. Natomiast Sayaka wprowadza do potraw autentyczność i prostotę japońskiej kultury, jednocześnie odkrywając nowe sposoby na poprawę i urozmaicenie tradycyjnego smaku.
![](https://www.f5.pl/wp-content/uploads/2020/02/precious-food-of-french-japenese-duo-balboste-2-1536x1150.jpg)
![](https://www.f5.pl/wp-content/uploads/2020/02/precious-food-of-french-japenese-duo-balboste-3.jpg)
Ich cateringi połączone są z piękną scenografią oraz zastawą stołową dostosowaną do wydarzenia. Aby stworzyć niepowtarzalną atmosferę, Balbosté współpracuje również z projektantami, artystami oraz pracowniami ceramicznymi.
Dostosowane do potrzeb kulinarnych gości jedzenie gwarantuje wielozmysłowe doznania.
Na ich kompozycje nie da się przestać patrzeć!
![](https://www.f5.pl/wp-content/uploads/2020/02/precious-food-of-french-japenese-duo-balboste-5.jpg)
![](https://www.f5.pl/wp-content/uploads/2020/02/precious-food-of-french-japenese-duo-balboste-9.jpg)
Marka produktów do pielęgnacji skóry La Mer wybrała duet do opracowania dziewięciu pięknych przekąsek na wydarzenie promujące ich nowe produkty. Przy tym zleceniu dziewczyny inspirowały się światem wodnym i jego ekosystemem. Bawiły się mineralnymi teksturami oraz przezroczystością.
Rezultatem okazały się migdałowo-pistacjowe ciastka przypominające kawałki rafy koralowej, liliowowe mochi o smaku jabłka z jaśminem czy „skałki” z pralinowym wnętrzem.
![](https://www.f5.pl/wp-content/uploads/2020/02/precious-food-of-french-japenese-duo-balboste-6.jpg)
![](https://www.f5.pl/wp-content/uploads/2020/02/precious-food-of-french-japenese-duo-balboste-4.jpg)
Catering Balbosté towarzyszył także wydarzeniom promującym biżuterię Chanel Haute Joaillerie w paryskim sklepie Place Vendome.
Całe menu było inspirowane biżuterią, a jedzenie zostało pokryte fakturą nawiązującą do pierścionków Coco Crush.
Były nawet rzeźbione ręcznie jadalne kryształy – kultowy produkt marki. Do ich zrobienia dziewczyny z Balbosté użyły tradycyjnego japońskiego ciasta przygotowywanego na ceremonię parzenia herbaty, które wzbogaciły o olejki eteryczne.
![](https://www.f5.pl/wp-content/uploads/2020/02/precious-food-of-french-japenese-duo-balboste-11.png)
![](https://www.f5.pl/wp-content/uploads/2020/02/precious-food-of-french-japenese-duo-balboste-7.jpg)
![](https://www.f5.pl/wp-content/uploads/2020/02/precious-food-of-french-japenese-duo-balboste-10.png)
Z wydarzenia na wydarzenie dziewczyny rosną w siłę. Wiosną w Paryżu powstanie przestrzeń, gdzie będzie można kupić wybrane przekąski, a także zapisać się na warsztaty robienia pięknego jedzenia!
![](https://www.f5.pl/wp-content/uploads/2020/02/balboste-duo-e1582558239997.jpg)
Zdjęcie główne: Patrice De Villier
Tekst: Marta Mankiewicz