Previous Slide Icon Next Slide Icon
Play Daily Button Pause Daily Button
Exit Daily Button

Najpiękniejszy catering, od którego nie da się oderwać wzroku


Balbosté realizuje wyjątkowe uczty nie tylko dla podniebienia, ale również dla oczu. Tworzy oryginalnie wyglądające jedzenie na prywatne i publiczne wydarzenia, które idealnie współgra z kolorami i zapachami.
.get_the_title().

Historia firmy cateringowej Balbosté rozpoczęła się od przyjaźni Charlotte Sitbon i Sayaki Kaneko. Charlotte to była graficzka urodzona we Francji, którą od zawsze inspirowała biżuteria i świecidełka. Ma wyrafinowane oko i wyjątkowo dba o estetykę, przez co zwraca uwagę na najmniejsze detale. Natomiast Sayaka wprowadza do potraw autentyczność i prostotę japońskiej kultury, jednocześnie odkrywając nowe sposoby na poprawę i urozmaicenie tradycyjnego smaku.

zdjęcie: Patrice De Villier
zdjęcie: Patrice De Villier

Ich cateringi połączone są z piękną scenografią oraz zastawą stołową dostosowaną do wydarzenia. Aby stworzyć niepowtarzalną atmosferę, Balbosté współpracuje również z projektantami, artystami oraz pracowniami ceramicznymi.

Dostosowane do potrzeb kulinarnych gości jedzenie gwarantuje wielozmysłowe doznania.

Na ich kompozycje nie da się przestać patrzeć!

zdjęcie: Patrice De Villier
zdjęcie: Patrice De Villier

Marka produktów do pielęgnacji skóry La Mer wybrała duet do opracowania dziewięciu pięknych przekąsek na wydarzenie promujące ich nowe produkty. Przy tym zleceniu dziewczyny inspirowały się światem wodnym i jego ekosystemem. Bawiły się mineralnymi teksturami oraz przezroczystością.

Rezultatem okazały się migdałowo-pistacjowe ciastka przypominające kawałki rafy koralowej, liliowowe mochi o smaku jabłka z jaśminem czy „skałki” z pralinowym wnętrzem.

zdjęcie: Patrice De Villier
zdjęcie: Patrice De Villier

Catering Balbosté towarzyszył także wydarzeniom promującym biżuterię Chanel Haute Joaillerie w paryskim sklepie Place Vendome.

Całe menu było inspirowane biżuterią, a jedzenie zostało pokryte fakturą nawiązującą do pierścionków Coco Crush.

Były nawet rzeźbione ręcznie jadalne kryształy – kultowy produkt marki. Do ich zrobienia dziewczyny z Balbosté użyły tradycyjnego japońskiego ciasta przygotowywanego na ceremonię parzenia herbaty, które wzbogaciły o olejki eteryczne.

zdjęcie: Patrice De Villier
zdjęcie: Patrice De Villier
zdjęcie: Patrice De Villier

Z wydarzenia na wydarzenie dziewczyny rosną w siłę. Wiosną w Paryżu powstanie przestrzeń, gdzie będzie można kupić wybrane przekąski, a także zapisać się na warsztaty robienia pięknego jedzenia!

zdjęcie: Patrice De Villier

Zdjęcie główne: Patrice De Villier
Tekst: Marta Mankiewicz