Pozwól, by inni ugotowali majówkę za ciebie! Postaw na Delivery Week i zamów festiwalowe menu

Delivery Week to festiwal tworzony przez organizatorów Restaurant Week, którego misją jest wsparcie polskiej sceny restauracyjnej walczącej o przetrwanie w czasie epidemii. Wzięcie udziału w festiwalu zapewnia higieniczną, bezkontaktową dostawę wybranego, 2-daniowego menu z jednej z restauracji biorących udział w Delivery Week.
Nadchodzi majówka. Z tej okazji organizatorzy festiwalu przygotowali coś ekstra.

Co prawda nie możemy wyjść z domów do naszych ulubionych restauracji, ale dzięki specjalnej festiwalowej ofercie możemy zamówić menu idealne na grilla lub dłuższą majową celebrację. A następnie zrobić sobie ucztę w przydomowym ogródku czy zjeść po prostu na balkonie.
Jakoś trzeba sobie radzić, a mając przed sobą pyszne jedzenie, nie będzie wcale tak źle!
Spośród warszawskich restauracji specjalne menu na majówkę przygotowali: Mojo Picon, Zdrowa Krowa, Batida, Stół Polski, Waniliowa, El Botellon, Czerwony Wieprz, Studio Buffo, Restauracja PAPU, BARON – The Family i Chmeli Suneli.

Do wyboru są różne opcje i różne zestawy.
Od menu na grilla, przez hiszpańską fiestę, po dania wzmacniające odporność.
Mojo Picon oferuje degustacyjne menu dla 2 osób, które możecie zamówić z mięsem bądź owocami morza. Grill Set od Zdrowej Krowy daje możliwość majówkowej uczty w towarzystwie burgera wołowego i halloumi w marynacie bądź steku z sezonowanego antrykotu – wszystko możecie samodzielnie przygotować na własnym grillu.

Jeśli lubicie gruzińskie smaki, sprawdźcie grillowy zestaw od Chmeli Suneli, gdzie znajdziecie mięsne szaszłyki, żeberka, kiełbaski oraz pieczone ziemniaki i grillowane warzywa, czyli prawdziwe klasyki, które lubi chyba każdy.
Zostaliście na majówkę w domu razem z całą rodziną? Zestaw rodzinny jest właśnie dla was!
Tutaj świetnie sprawdzi się menu rodzinne z Restauracji Stół Polski, w którym znajdziecie m.in. okonia nilowego w sosie kurkowym z puree ziemniaczanym bądź pieczoną szynkę z kopytkami. Waniliowa, Studio Buffo oraz Czerwony Wieprz również oferują bogate menu dla rodzin. Sprawdźcie!

Stęskniliście się za Hiszpanią?
Postawcie na El Botellón, które oferuje prawdziwą fiestę dla dwóch lub czterech osób. Na zestaw składają się m.in. quesadilla z chorizo, kaszanka iberyjska zapiekana z kozim serem, zielona papryka padrón z solą morską czy chrupiące krokiety z szynką serrano.

Jest jeszcze Tahina Wilcza, która w majówkę chce wzmocnić naszą odporność i poleca na ten czas swoje pełne smaków menu z hummusem, pastą mohammara, krewetkami i pierogami z botwiną i migdałami na czele.
Resztę menu oferowanego przez lokale sprawdźcie sami tutaj. W zależności od wybranej restauracji zamówienia będą realizowane 30 kwietnia bądź 1, 2 oraz 3 maja. Nie czekajcie, zamówcie już dziś!
Zdjęcie główne: El Botellon
Tekst: Marta Mankiewicz