Previous Slide Icon Next Slide Icon
Play Daily Button Pause Daily Button
Exit Daily Button

Restauracja Concordia Taste przechodzi rewolucję. Zmienia się w niezobowiązujący koncept BISTRO Taste

Zmiana charakteru restauracji to odpowiedź właścicieli na odczuwalne w dalszym ciągu skutki pandemii oraz chęć dopasowania się do nowych potrzeb gości.
.get_the_title().

Mieszcząca się w centrum Poznania Concordia Taste, do tej pory wykwintna i ceniona restauracja z autorskim menu, zmienia swój charakter i przeobraża się w nieco luźniejszy koncept – BISTRO Taste.

Stawia przede wszystkim na swobodną atmosferę i ceny przystępne dla większego grona gości.

Głównym powodem kulinarnej rewolucji w tym renomowanym miejscu była sytuacja związana z pandemią Covid-19 i konieczność dostosowania się do nowych oczekiwań gości.

zdjęcie: FLASH GROUP Błażej Pszczółkowski

Sami na pewno zauważyliście, jak wiele lokali zostało zmuszonych do rezygnacji z dalszej działalności i ile z nich ratowało się sprzedażą na wynos.

Branża gastronomiczna w obliczu pandemii nie miała lekko i niestety wciąż nie ma.

Dlatego też przemiana restauracji w BISTRO Taste i powrót w nowym wydaniu to świetny pomysł, który z pewnością zapewni także powrót gości! I to nie tylko tych, którzy wcześniej należeli do grona stałych bywalców.

zdjęcie: FLASH GROUP Błażej Pszczółkowski

Nowe BISTRO Taste ma sprzyjać spotkaniom w grupie znajomych i rodziny.

Wakacyjna i ogródkowa atmosfera zapewni poczucie luzu i swobody, co na pewno zachęci do spędzania w tym lokalu długich, letnich wieczorów.

Szczególnie, że menu zostało idealnie dopasowane do właśnie takich niezobowiązujących okazji. – Zauważyliśmy, że nasi klienci potrzebują więcej luzu – wyjaśnia Ewa Voelkel-Krokowicz, właścicielka restauracji. – Dlatego odświeżyliśmy nasz koncept i postawiliśmy na letnie, lokalne menu w lekkich cenach. W karcie mamy dania, które idealnie nadają się na plenerowe spotkania z przyjaciółmi przy lampce wina czy dobrym drinku.

zdjęcie: FLASH GROUP Błażej Pszczółkowski
zdjęcie: FLASH GROUP Błażej Pszczółkowski

Wakacyjne, letnie menu autorstwa Tomasza Olewskiego to miks kuchni polskiej, azjatyckiej i europejskiej. Wiele przystawek będzie serwowanych w formie tapasów, które można zamawiać osobno lub w setach.

Nie zabraknie także restauracyjnych bestsellerów z ostatnich lat – dostaniecie tu więc i słynne burgery z szarpaną kaczką i modrą kapustą, i rostbef z palonym kalafiorem.

zdjęcie: FLASH GROUP Błażej Pszczółkowski

Z nowości w karcie znajdziecie pyry z gzikiem i twarogiem ze Strzałkowa, tatara na dwa sposoby: po polsku i po azjatycku, szwajcarskie placki ziemniaczane rosti z kozim serem czy idealne do dzielenia się podczas spotkań w większym gronie podpłomyki i domowe frytki. Nie zawiedzie was też karta win, piw, koktajli i orzeźwiających lemoniad.

BISTRO Taste wystartowało w ubiegłą sobotę. Koniecznie musicie sprawdzić jego nową, wakacyjną odsłonę! Trzymamy za nie kciuki!

Zdjęcie główne: FLASH GROUP Błażej Pszczółkowski
Tekst: Marta Mankiewicz

FOODIE