Crossushi – nowy hit jedzeniowy dla fanów sushi, którzy nie lubią jeść pałeczkami
![Crossushi – nowy hit jedzeniowy dla fanów sushi, którzy nie lubią jeść pałeczkami .get_the_title().](https://www.f5.pl/wp-content/uploads/2018/04/C6N38QNUoAAS-Ik.jpg)
Dla fanów sushi, którzy nie lubią korzystać z pałeczek, wymyślono już Sushi Tacos. Jednak inna forma podania tego dania, którą na Instagramie spopularyzowała piekarnia Mr.Holmes Bakehouse z San Francisco, może okazać się jeszcze ciekawszą propozycją lunchową dla fanów japońskiej kuchni.
Crossushi to hybryda jedzeniowa, która łączy w sobie klasycznego francuskiego croissanta wypełnionego rollem z łososiem, marynowanym imbirem i odrobiną wasabi.
![](https://www.fpiec.pl/wp-content/uploads/2018/04/180108-sushi-croissant-feature.jpg)
![](https://www.fpiec.pl/wp-content/uploads/2018/04/crossushi-1.jpg)
![](https://www.fpiec.pl/wp-content/uploads/2018/04/crossushi-main-1515133540-1024x576.jpg)
Przysmak podawany jest z sosem sojowym, w którym możemy go zamoczyć. Łosoś w środku nie jest jednak surową rybą, jak w tradycyjnym sushi, ponieważ zapiekany jest w środku ciasta. Jakkolwiek dziwnie nie brzmiałaby ta propozycja, bardzo szybko zyskała wielu fanów i jest coraz częściej podawana przez kawiarnie na całym świecie.
![sushi](https://www.fpiec.pl/wp-content/uploads/2018/04/crossushi.jpg)
tekst: DS