Wegańska czekolada z jarmużem

Można się nią cieszyć bez wyrzutów sumienia.
.get_the_title().

Czekolada nie jest z pewnością w czołówce produktów, po które sięgają osoby starające się zdrowo odżywiać i rezygnujące z wyrobów pochodzenia zwierzęcego. Cukier, tłuszcze, konserwanty i nabiał sprawiają, że wiele osób rezygnuje z tej przyjemności. Jednak powstała już czekolada, którą bez wyrzutów sumienia mogą się cieszyć i weganie, i entuzjaści zdrowego jedzenia.

Pochodząca z Los Angeles firma Compartes ma w swej ofercie tabliczkę składającą się z surowej gorzkiej czekolady, która urozmaicona została posypką z jarmużu, spiruliny, soli morskiej, sezamu, a także ziaren dyni i słonecznika.

Gorzka czekolada, z której wykonana jest tabliczka „Vegan Kale” jest nie tylko wegańska, ale także bezglutenowa. Wyrabiana jest ręcznie w Los Angeles. Koszt jednej tabliczki to około 10 dolarów.

Firma Compartes ma w swojej ofercie także czekoladę ze słonym karmelem, lawendą, a także o smaku różowego wina czy tosta z awokado.

Skusilibyście się?

FOODIE