Zapomnijcie o grzanym piwie i winie. W te Święta na stołach foodies powinien pojawić się GRZANY GIN

Gin to jeden z najmodniejszych alkoholi ostatnich miesięcy – teraz także w zimowej wersji na ciepło.
.get_the_title().

Nic tak nie umili najkrótszych dni w roku jak kufel grzanego cydru lub kubek aromatycznego grzańca. Jeżeli jednak klasyczne alkohole na ciepło już się wam znudziły, spróbujcie zimowej nowości – koktajli na bazie ciepłego ginu.

Dobrze przeczytaliście – gin to już nie tylko trunek na letnie dni.

Na bazie tego przezroczystego, przyjemnie gorzkiego alkoholu można przygotować kilka zimowych koktajli. Lubicie gin z tonikiem? Teraz możecie go mieć w wersji grzanej. Wystarczy 50 ml ginu, 25 ml syropu tonikowego, 10 ml syropu cukrowego i skórka z pomarańczy. Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy wrzątek. W bardziej świątecznej odsłonie poleca się z kolei gin z miodem, goździkami, skórką z cytryny i laską cynamonu.
Grzany gin świetnie smakuje również z dodatkiem soku jabłkowego czy świeżo wyciskanego soku z cytryny.

Źródło: Stylist.co.uk

FOODIE