Previous Slide Icon Next Slide Icon
Play Daily Button Pause Daily Button
Exit Daily Button

Brytyjska firma stworzyła ofertę wypadów na narty do Francji w ramach „Wegańskich tygodni”

Po całym dniu białego szaleństwa na stoku każdy jest porządnie głodny. Firma Ski Beat postanowiła zatroszczyć się o żołądki swoich wegańskich klientów i dać im gwarancję, że zawsze zjedzą naprawdę smacznie.
.get_the_title().

Strona Lonley Planet pod koniec 2017 roku prognozowała, że wyjazdy dla wegan i wegetarian staną się najgorętszym trendem kolejnych lat. I faktycznie – na rynku turystycznym zaczęło pojawiać się coraz więcej tego typu ofert. Co ciekawe, korzystają z nich nie tylko osoby niejedzące mięsa czy ogólnie produktów odzwierzęcych, ale także mięsożercy. Jest to dla nich pewien rodzaj atrakcji i odmiany od codziennego jadłospisu. Nie bez znaczenia są też korzyści, które niesie dieta wege.

A jeśli połączymy ją ze sportem, to wyjdzie nam z tego naprawdę zachęcające combo.

Z takiego założenia wyszli właściciele Ski Beat, firmy zajmującej się organizacją wyjazdów narciarskich do Francji. Brytyjska firma zapewnia przelot, a także zakwaterowanie i opiekę w jednym z 54 domków położonych w najatrakcyjniejszych zimowych francuskich resortach.

W tym roku Ski Beat zdecydowało się wprowadzić do swojej oferty „Wegańskie tygodnie”.

Jeszcze 10 lat temu sytuacja, kiedy ktoś prosił o specjalne menu, należała do rzadkości – mówi dla portalu Snow Guide Sales Marketnig & Director Laura Hazell. – Teraz mamy tak wiele zapytań i preferencji dotyczących jedzenia, że postanowiliśmy zrobić tematyczne tygodnie dedykowane klientom, którzy nie mogą lub nie chcą jeść określonych potraw.

Ski Beat sam rekrutuje gospodarzy domków, którzy zajmują się narciarzami podczas ich pobytu we Francji, w tym również przygotowują ich posiłki. Oprócz tego, że wymogiem jest, aby osoba na tym stanowisku miała opanowaną sztukę gotowania na bardzo wysokim poziomie, to dodatkowo – już na miejscu – każdy pracownik przechodzi odpowiednie szkolenie.

Gospodarze uczą się, jak przygotować potrawy dla osób nietolerujących danego składnika czy alergików. Dzięki temu są w stanie ugotować coś pysznego dla każdego narciarza.

Wprowadzenie „Wegańskich tygodni” do oferty zdecydowanie ułatwi gospodarzom sprawy organizacyjne dotyczące zakupów i gotowania. Dzięki temu będę mogli jeszcze lepiej podejmować swoich gości. Ta oferta przede wszystkim ma jednak zachęcić wegan do korzystania z usług właśnie tej, przyjaznej im firmy.

Plus w przypadku zgłoszenia swojego udziału w takim właśnie wyjeździe goście będą czuć się pewniej co do tego, że ich wymogi zostaną spełnione.

Towarzyszące im osoby mięsożerne będą mogły wybrać między mięsnym menu a opcją wege. Ski Beat prorokuje, że wiele osób skusi się właśnie na ten drugi jadłospis.

Działania Ski Beat są może jednymi z pierwszych tak jasno komunikowanych i przedstawionych jako konkretna oferta dla narciarzy, ale obstawiamy, że wegetariańskie i wegańskie menu – choćby w jakiejś podstawowej formie – trafiło już pod strzechy większości restauracji i hoteli w zimowych resortach.

Zdjęcia użyte w tekście pochodzą z Facebooka Ski Beat
Tekst: Kinga Dembińska