Previous Slide Icon Next Slide Icon
Play Daily Button Pause Daily Button
Exit Daily Button

Chcecie trochę podkręcić swoją wegedietę? Yamaki Jozo proponuje tofu z czerwonym burakiem i belgijską czekoladą

To limitowana edycja tofu, stworzona specjalnie na Walentynki.
.get_the_title().

Coraz więcej ludzi w Polsce i na świecie rezygnuje z jedzenia mięsa, dlatego tofu stało się składnikiem, którego w wielu lodówkach nie może zabraknąć. Choć nadal znajdą się tacy, którzy uznają, że tofu jest niesmaczne, a może raczej pozbawione smaku.

Nawet najwięksi zwolennicy kuchni wegańskiej wcale nie twierdzą, że jedzone prosto z opakowania lub nieumiejętnie przyrządzone jest jakimś szczególnym rarytasem.

Usmażone w głębokim tłuszczu czy w chrupiącej panierce – to już inna historia (ale też groźba złapania dodatkowych kilogramów). Tym bardziej nowa propozycja producenta wyrobów sojowych Yamaki Jozo prezentuje się całkiem ciekawie.

Z okazji Walentynek marka przygotowała tofu w dwóch całkowicie nowych wersjach.

Pierwsza z nich jest infuzowana czerwonym burakiem, dzięki czemu ma apetyczny, „miłosny” kolor. Druga jest brązowa – to za sprawą dodatku belgijskiej czekolady, która uważana jest za jeden z najpopularniejszych afrodyzjaków.

Brzmi ciekawie, a jak smakuje? Podobno bardzo dobrze, choć tu również należy pamiętać o odpowiednich dodatkach. W przypadku wersji z burakiem Yamaki Jozo poleca oprószyć kostkę himalajską solą lub rozgnieść z dodatkiem dymki. Z wersją czekoladową idealnie komponować się będą orzechy włoskie.

Tofu kupicie tutaj.

Źródło użytych w tekście zdjęć: Yamaki Jozo
Tekst: KD

FOODIE